HAVATOR MUKAAN OSAKKAAKSI FENNOVOIMAAN

Nostopalveluita, raskassiirtoja, erikoiskuljetuksia ja elementtiasennuksia tarjoava Havator lähtee osakkaaksi Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimahankkeeseen.

”Suomen kannalta on erittäin tärkeää, että suurinvestointien toteuttamiselle ovat suotuisat edellytykset.  Haluamme osaltamme olla mukana Fennovoiman hankkeessa alusta asti ja edesauttaa sen toteutumista.  Havatorille on muodostunut vahvaa osaamista parinkymmenen vuoden aikana Suomen ja Ruotsin ydinvoimaloiden huolto- ja modernisointiprojekteissa sekä OL3-projektissa.  Fennovoiman ydinvoimala luo mahdollisuuksia suomalaiselle alihankintateollisuudelle kehittää pitkäjänteisesti osaamistaan.  Sitä kautta on mahdollista olla tulevaisuudessa mukana Rosatomin kanssa myös muissa Rosatomin ydinvoima-hankkeissa kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Havatorin toimitusjohtaja Jussi Yli-Niemi.

Havator osallistuu Fennovoimaan osana Pohjois-Suomen yritysten yhteenliittymää, josta tulee Voimaosakeyhtiön omistaja. Voimaosakeyhtiö on Fennovoiman suomalainen pääomistaja.​​