Energiateollisuus ry: Suomalaiselle kaukolämpöosaamiselle kansainvälistä tunnustusta

EHP_logga_colour_PMS

Suomalainen kaukolämmitykseen ja -jäähdytykseen sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantoon liittyvä osaaminen on maailman huippua. Tästä osoituksena ovat Fortum Oyj:n ja Helsingin Energian saamat palkinnot arvostetussa kansainvälisessä International District Energy Climate Award kilpailussa. 

Helsingin Energian kaukolämpö ja -jäähdytys palkittiin maailmalla ainutlaatuisena järjestelmänä, jossa kaukolämmitys, siihen liittyvä sähkön tuotanto sekä kaukojäähdytys muodostavat erittäin tehokkaan kokonaisuuden. Fortum palkittiin innovatiivisuudestaan yhdistää bioöljyn tuotanto kaukolämpöä ja sähköä tuottavaan Joensuun voimalaitokseen.

Palkinnot vastaanottivat tutkimus- ja kehitysjohtaja Jukka Heiskanen Fortumista ja johtaja Marko Riipinen Helsingin Energiasta New Yorkissa järjestetyssä palkintogaalassa 23.9.2013.

Arvostetun International District Energy Climate Award -kilpailun järjestää Kansainvälinen energiajärjestö IEA (International Energy Agency) yhdessä Euroheat and Powerin ja IDEA:n (The International District Energy Association) kanssa.