Olkiluodon vuosihuollot aikaistuvat vioittuneen polttoaineen takia

TVO

Olkiluodon käyvien laitosyksiköiden vuosihuoltoja aikaistetaan neljällä vuorokaudella. Syynä tähän ovat Olkiluoto 2 -laitosyksiköllä tehtävät toimenpiteet vioittuneen polttoaineen poistamiseksi reaktorista. Polttoaineesta vapautuu jonkin verran radioaktiivisia aineita reaktoriveteen. Tästä ei aiheudu vaaraa ympäristölle.

Vuosihuollot alkavat keskiviikkona 1. toukokuuta, kun niiden alun perin piti alkaa sunnuntaina 5. toukokuuta. Laitosyksikön alasajo alkaa keskiviikkona kello 21 ja sähköntuotannosta laitosyksikkö irtoaa noin kello 23.

OL2-laitosyksikön huoltoseisokin on suunniteltu päättyvän sunnuntaina 26. toukokuuta. Merkittävimpiä töitä polttoaineen vaihdon lisäksi ovat muun muassa primääripiirin painekoe, reaktoriveden puhdistusjärjestelmän lämmönvaihtimen uusinta, suojarakennuksen pienjännitesähköläpivientimoduulien vaihto sekä 400 kV:n kytkinlaitoksen uusinta. Vioittuneet polttoaine-elementit poistetaan reaktorista ja vaihdetaan uusiin.

OL1-laitosyksikön vuosihuolto on tyypiltään polttoaineenvaihtoseisokki. Se alkaa sunnuntaina 2. kesäkuuta ja se päättyy suunnitellun aikataulun mukaan tiistaina 11. kesäkuuta. Merkittävin työ on polttoaineenvaihto.

Olkiluodon ydinvoimalaitos pidetään jatkuvasti hyvässä kunnossa laitosyksiköillä vuorottelevien polttoaineenvaihtoseisokin ja huoltoseisokin avulla.