Taaleri Energia sijoittaa 23,4 megawatin tuulipuistoon Ruotsissa

Photo by Ethan Weil on Unsplash

Taaleri Energia on allekirjoittanut sitovat projekti- ja rahoitussopimukset ensimmäisestä tuulipuistohankkeestaan Ruotsissa. Slagerydin tuulipuiston kokonaiskapasiteetti on 23,4 MW, joka muodostuu kuudesta 3,9 MW:n Nordex N131  tuulivoimalasta, ja se tuottaa vuosittain noin 71 GWh sähköä. Hankkeen arvioidaan vähentävän kasvihuonekaasupäästöjä noin 50 000 hiilidioksiditonnilla vuodessa.

Taaleri Energia tekee sijoituksen tähän Vetlandan kunnassa Etelä-Ruotsissa sijaitsevaan tuulipuistoon Taaleri Aurinkotuuli I  rahastosta. Hankkeen rakennustyöt aloitetaan välittömästi, ja tuulipuiston on tarkoitus olla täydessä sähköntuotannossa vuoden 2019 loppuun mennessä. BayWa r.e., saksalainen maailmanlaajuisesti toimiva uusiutuvan energia yritys, toimittaa tuulipuiston kiinteähintaisella avaimet käteen –sopimuksella sekä vastaa päivittäisestä operoinnista hankkeen valmistumisen jälkeen. Hankkeen velkarahoitus tulee Skandinaviska Enskilda Bankenilta (SEB), joka on yksi Pohjoismaiden johtavia projektirahoittajia.

“Meistä taalerilaisista on hienoa aloittaa sijoitustoiminta Ruotsissa yhteistyöllä BayWa r.e.:n ja SEB:n kanssa”, kommentoi Taaleri Energian liiketoimintajohtaja Kai Rintala. “Näemme tämän ensimmäisenä monista tulevista sijoituksistamme Ruotsiin. Olemme Suomen suurin tuulipuistoja omistava ja operoiva pääomasijoittaja, jolla on portfoliossaan 110 turbiinia, mikä antaa meille uskoa toimintakykyymme NordPool-energiamarkkinoilla. Sijoittajamme arvostavat suuresti sitä, että voimme tarjota euromääräisiä sijoituksia tuulivoimaan myös Ruotsissa.”