Senvion toimittaa 275 megawattia tuulivoimaa Taalerille Pohjois-Amerikkaan

Taaleri Energia allekirjoitti Senvionin kanssa sopimuksen 275 MW tuulivoimaloiden toimittamisesta ja käyttöönotosta Pohjois-Amerikkaan. Senvion toimittaa 58 kappaletta Senvion 4.2M140-voimalaa, joiden napakorkeus on 110 metriä. Lisäksi sopimukseen sisältyy kymmenen kappaletta Senvion 3.2M114-voimalaa 93 metrin tornikorkeudelle. Voimaloiden toimituksen ja käyttöönoton lisäksi sopimukseen sisältyy 25 vuoden huoltosopimus.

Taaleri Energia osti vuoden 2018 alussa 275 megawatin (MW) Truscott-Gilliland East -tuulivoimaprojektin hankekehitysyhtiö North Renew:ltä. Tuulipuisto sijaitsee Knoxin piirikunnassa Teksasissa. Hankkeen rakentaminen alkaa vuoden 2019 toisella kvartaalilla ja tuulipuiston kaupallinen käyttöönotto tapahtuu vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

Senvion on yksi johtavista tuulivoimaloiden valmistajista maailmassa. Yhtiö kehittää, valmistaa ja myy tuulivoimaloita lähes kaikkiin kohteisiin maailmassa nimellisteholla 2 MW – 6,33 MW ja roottorin halkaisijoilla 82 – 152 metriä. Lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen hankekohtaisia ratkaisuja avaimet käteen -periaatteella, sisältäen muun muassa huollon ja ylläpidon, kuljetuksen ja asennuksen sekä perustusten suunnittelun ja rakentamisen. Senvionin laitteet on suunniteltu pääasiassa Osterrönfeldin ja Bangaloren TechCentereissä, ja niitä valmistetaan Saksan ja Portugalin tehtailla Bremerhavenissa, Vagosissa, Oliveira de Fradesissa sekä Żory-Warszowicessa Puolassa ja Baramatissa Intiassa. Yhtiö hyödyntää kansainvälistä osaamistaan aktiivisesti – sillä on maailmanlaajuisesti yli 4 500 työntekijää ja yli 7 500 asennettua tuulivoimalaa. Yhtiön operatiivisen tytäryhtiön Senvion GmbH: n kotipaikka on Hampurissa ja se edustaa jakelukumppaneita, tytäryhtiöitä ja omistusosuuksia Euroopan markkinoilla, kuten Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, UK:ssa, Italiassa, Romaniassa, Portugalissa, Ruotsissa ja Puolassa sekä globaalisti Yhdysvalloissa, Kiinassa, Australiassa, Japanissa, Intiassa, Chilessä ja Kanadassa. Emoyhtiö Senvion S.A on noteerattu Frankfurtin pörssin päälistalla.