Fortum voitti 250 MW aurinkovoimaprojektin Intiassa

Fortum on tänään voittanut intialaiselta Karnataka Renewable Energy Development Ltd:lta 250 megawatin (MW) aurinkoprojektin. Aurinkovoimalaitos rakennetaan Pavagadan aurinkopuistoon Tumkurin alueelle Karnatakassa, Intiassa. Sen käytön odotetaan alkavan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Investoinnin arvioidaan olevan noin 120 miljoonaa euroa. Aurinkopuistossa tuotetulle sähkölle taataan kiinteä 2,85 INR/kWh takuuhinta 25 vuodeksi. Fortumilla on jo ennestään 100 MW aurinkovoimalaitos Pavagadan aurinkopuistossa.

“Olemme iloisia päästessämme aloittamaan uuden aurinkoprojektin Intiassa. Meillä on hyviä kokemuksia Intiasta, jossa olemme kehittäneet aurinkoenergiaa menestyksekkäästi jo useita vuosia. Jatkona aikaisemmin kesäkuussa tekemällemme sopimukselle, jolla myimme osuuden Intian aurinkovoimayhtiöstämme UK Climate Investmentsille ja Elite Alfred Bergille, Fortum jatkaa nyt aurinkoportfolionsa kasvattamista”, sanoo Kari Kautinen, M&A and Solar & Wind Development -yksikön johtaja.

Fortumin tavoitteena on kasvaa aurinko- ja tuulivoimassa gigawatti-kokoluokkaan kotimarkkinoillaan. Fortumin liiketoimintamalli uusiutuvassa energiantuotannossa pitää sisällään aurinko- ja tuulivoiman kehittämisen ja rakentamisen, laitosten käytön sekä valikoituja kumppanuuksia sijoittajien kanssa siinä vaiheessa kun laitokset ovat käytössä.

Fortumilla on tällä hetkellä 185 MW aurinkovoimaa Intiassa ja 35 MW Venäjällä. Fortumin tuulivoimakapasiteetti on 142 MW. Parhaillaan rakenteilla on kolme uutta tuulivoimaprojektia ja näemme merkittäviä tulevaisuuden mahdollisuuksia pohjoismaissa ja Venäjällä.