Teivaanmäen aurinkovoimalan asennustyöt loppusuoralla

_1700022

Kuva: Pro Ilmakuvaus

Lahti Energian Teivaanmäen voimalaitokselle sijoitettavien aurinkopaneelien asennus- ja kytkentätyöt ovat loppusuoralla. Laitoksen seiniin ja katolle on asennettu yhteensä 172 aurinkopaneelia, joiden yhteispinta-ala on noin 250 neliötä. Voimalaitoksen 46 kilowatin aurinkovoimala tuottaa aurinkoisena päivänä sähköä 15:n Nissan Leafin akun lataamiseen tyhjästä täydeksi.

Teivaanmäen aurinkovoimala on ensimmäisiä seinään kiinnitettäviä aurinkovoimaloita Suomessa. ”Seinävoimala kerää hyvin talven matalalta paistavan auringon säteet ilman lumikuormaa. Seinäpaneelit tuottavat hyvin kirkkaina talvipäivinä, etenkin maaliskuussa, kun aurinko paistaa jo hyvin ja lumen heijastus lisää valon säteilyä paneeleihin”, kertoo aurinkopaneelit Lahti Energialle toimittaneen Lem-Kemin toimitusjohtaja Henrik Lemmetty.

Myös aurinkovoimalan ulkoasuun on kiinnitetty huomiota. Paneelit ovat kokonaan mustat, samoin kiinnitysjärjestelmä. Näin on saatu tehtyä tyylikäs, punaiseen tiiliseinään sopiva kokonaisuus.

Aurinkovoimalaprojekti on tehty yhteistyössä lahtelaisen One1 Oy:n kanssa, joka vastasi projektin toteutuksesta. One1, Lem-Kem ja Lahti Energia käynnistelevät yhteistyötä aurinkovoimaloiden tarjoamisesta myös muihin suuriin kiinteistöihin erilaisilla toimintamalleilla.

”Tämä Teivaanmäen projekti on hyvä alku yhteistyölle, toteaa One1:n toimitusjohtaja Mika Kallio.