Isoon Omenaan laaja aurinkosähkövoimala

8be85f4f8d59ba09_800x800ar

Projekti toteutetaan uudenlaisella aurinkosähkösopimusmallilla. Ison Omenan omistavan Cityconin kumppanina toimiva Solarigo Oy investoi aurinkosähkövoimalaan ja huolehtii järjestelmän suunnittelusta, asennuksesta sekä järjestelmän toiminnasta koko sopimuskauden ajan. Citycon ostaa Solarigon omistaman voimalan tuottaman aurinkosähkön, joka käytetään Ison Omenan energiantarpeeseen. Rakennettava aurinkovoimala tarjoaa uusiutuvaa, kotimaista ja päästötöntä aurinkosähköä jopa 35 vuoden ajan.

”Aurinkosähkö sopii erittäin hyvin osaksi Ison Omenan sähkönhankintaa, sillä sen tuotanto on suurimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä, jolloin myös tilojen viilentämiseen tarvittava jäähdytysenergian tarve on isoin. Ison Omenan laajennusosalle on myönnetty korkein mahdollinen, platinatason LEED-ympäristösertifikaatti. Aurinkosähkösopimus on jälleen yksi osoitus siitä, että pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta lisäämällä vihreän sähkön osuutta ostamastamme energiasta”, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo.

”Olemme iloisia, että voimme auttaa asiakastamme hyödyntämään aurinkoenergiaa Solarigon aurinkosähkösopimuksella ja samalla lisätä aurinkosähkön tuotantoa Suomessa” Solarigon Pekka Härkönen sanoo.