Wärtsilä toimittaa 225 MW voimalaitoksen Dentonin kaupungille Texasiin, Yhdysvaltoihin

Artist illustration of the coming plant

Wärtsilä on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen 225 MW Smart Power Generation -voimalaitoksen toimituksesta Denton Municipal Electricille, joka on Texasissa sijaitseva Dentonin kaupungin omistama sähköyhtiö. Voimalaitos tuottaa säätövoimaa kaupungille, joka on siirtymässä vihreään, vähäpäästöiseen voimantuotantojärjestelmään. Sen tavoitteena on toteuttaa 70 % energiantuotannosta uusiutuvien energialähteiden avulla vuoden 2019 alkuun mennessä ‘Renewable Denton plan’ -suunnitelmansa mukaisesti.

Wärtsilän toimitukseen sisältyy suunnittelu ja laitteet. Voimalassa on kaksitoista 18-sylinteristä Wärtsilä 50SG -moottoria, jotka käyttävät polttoaineenaan maakaasua. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Sopimus sisältyy Wärtsilän vuoden 2016 kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan. Laitteisto toimitetaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla, ja suunnitelmien mukaan laitos otetaan käyttöön heinäkuussa 2018.

Dentonin kaupunki on edelläkävijä uusiutuvan energian käyttöönotossa energiantuotannossa. Kaupunki ilmoitti 1.5.2009, että se tuottaa yli 40 % energiasta tuulivoimalla. Tämän saavutuksen huomioivat myös Yhdysvaltain kunnallisten sähkölaitosten järjestö American Public Power Association ja Yhdysvaltain energiaministeriö, jotka myönsivät Denton Municipal Electricille vuoden 2011 tuulivoimapalkinnon. Säilyttääkseen johtoasemansa uusiutuvan energian käytössä Denton pyrkii vuoteen 2019 mennessä tuottamaan 70 % sähköstään tuuli- ja aurinkoenergialla. Uusiutuvien energialähteiden voimantuotannon vaihtelun vuoksi se käyttää Wärtsilän polttomoottoriteknologiaa tuotannon tasapainottamiseen. Wärtsilän ratkaisu vähentää päästöjä kaupungissa 78 %, tuottaa asiakkaille luotettavaa, edullista sähköä ja säästää satoja miljoonia dollareita sähkön tuotantokustannuksissa.

“Denton muuttaa sähköntuotannon rakennetta käyttämällä perusvoimana uusiutuvaa energiaa ja täydentää sitä tarpeen mukaan tehokkaalla, nopeasti käynnistettävällä tuotannolla, kun on tyyntä eikä aurinko paista. Tässä vaiheessa kuvaan tulee mukaan Wärtsilä ja sen joustava säätövoima. Laitoksen kyky käynnistää ja pysäyttää tuotanto nopeasti on vain yksi monista syistä, joiden vuoksi valitsimme Wärtsilän teknologian kaasuturbiinien sijaan. Sen lisäksi, että voimme Wärtsilän ansiosta lisätä uusiutuvien energialähteiden käyttöä, se mahdollistaa nopeasti käynnistettävän voimantuotannon hyvin matalalla päästötasolla, mitä Dentonin asukkaat arvostavat suuresti”, sanoo Executive Manager Mike Grim, Denton Municipal Electric.

“Olemme todella innoissamme siitä, että Denton on päättänyt kasvattaa uusiutuvien energialähteiden osuutta nopealla aikataululla. Joustava voimalateknologiamme sopii täydellisesti uusiutuvien energialähteiden täydennykseksi. Me tarjoamme säätövoimaa, kun tuulta ja aurinkovoimaa ei ole saatavilla. Tämä sopimus osoittaa myös sen, että järjestelmällinen markkinoiden kehitysstrategiamme Yhdysvalloissa toimii”, toteaa Business Development Manager Dan Shelledy, Wärtsilä North America.

Voimala, jonka nimeksi tulee Denton Energy Center, sijoitetaan teollisuusalueelle Dentoniin. Se tuottaa sähköä kaupungin teollisuuden, kotitalouksien ja liikeyritysten tarpeisiin. Valmistuessaan se on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista Wärtsilän polttomoottoreita käyttävistä voimaloista.