Wärtsilä toimittaa 161 megawatin Flexicycle-voimalan Saudi-Arabiaan

Wärtsilä on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen 161 megawatin Flexicycle-voimalaitoksen toimittamisesta Yamama Cement Companylle Saudi-Arabiaan. Avaimet käteen -toimituksen lisäksi sovittiin viiden vuoden mittaisesta huoltopalvelusta sekä kymmenen vuoden mittaisesta varaosien toimittamisesta.

Yhdistetyn syklin voimalaan kuuluu kymmenen 18-sylinteristä Wärtsilä 50 -monipolttoainemoottoria sekä höyryturbiini. Sopimuksen arvo on noin 115 miljoonaa euroa, ja se kirjattiin Wärtsilän tilauskirjaan vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Sopimuksen julkistus siirtyi kesäkuulle 2016 teknis-kaupallisten yksityiskohtien ja huoltosopimuksen viimeistelyn vuoksi. Voimala toimitetaan neljässä vaiheessa. Ensimmäinen vaihe toimitetaan arviolta vuoden 2017 lopussa, ja valmis voimalaitos luovutetaan asiakkaalle vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana. Aikataulu on sovitettu yhteen Yamama Cementin uuden sementtitehtaan rakentamisen kanssa.

Tuleva monipolttoainevoimalaitos toimii pääasiassa maakaasulla. Kevyttä polttoöljyä ja raakaöljyä voidaan käyttää varapolttoaineina. Tämä on Wärtsilän ensimmäinen kaasukäyttöinen Flexicycle-voimalatoimitus Saudi-Arabiaan. Voimala tuottaa sähköä Yamama Cementin sementtitehtaalle, joka tulee tuottamaan 20 000 tonnia sementtiä päivässä. Suurin osa maan sementtitehtaista saa sähkönsä vastaavista voimalaitoksista, jotka ovat  syrjäisen sijainnin vuoksi erillään kantaverkosta.

“Wärtsilällä on hyvät referenssit Saudi-Arabiassa, ja yhtiö tarjosi meille energiatehokkaan ja luotettavan ratkaisun vaikeisiin olosuhteisiin. Meille tämä on strateginen kumppanuus, ja toivottavasti se on palkitseva molemmille osapuolille”, sanoo Jehad Abdul Aziz Al Rasheed, Yamama Cement Companyn johtaja.

“Arvostamme kumppanuutta Yamama Cement Companyn kanssa. Voimalaprojekti on merkittävä Saudi-Arabialle sen yhdistetyn syklin teknologian ja monipolttoaineominaisuuksien vuoksi”, sanoo Haidar Mohammad Al Hertani, Wärtsilä Saudi-Arabian toimitusjohtaja.