Suomen suurin kiinteistöalan joukkorahoitus saavutti 500 000 euron tavoitteen: Joukkorahoitus mahdollistaa suuren aurinkovoimalan Espooseen

Yläilmasta_Paneelikatto

Uusiutuvaa energiaa tuottavan Finnoonportin toimitilakeskuksen rakennuttamiseksi järjestetty joukkorahoitus on saavuttanut 500 000 euron tavoitteensa. Kyseessä on Suomen suurin kiinteistöalan joukkorahoitus niin rahoitetulta summaltaan kuin sijoittajien määrässäkin. Tavoitteen saavuttaminen tarkoittaa rakennustöiden alkamista Espoon Finnoossa heinä-elokuussa ja Suomen kymmenenneksi suurimman, 130-150kW, aurinkovoimalan toteutumista. Kun kampanja-aikaa on jäljellä 12 tuntia, on kasassa jo 559 800€.

Finnoonportin rahoittajien joukko on monenkirjavaa: Yli sadan rahoittajan joukossa on kiinteistösijoittajia ja holding-yhtiöitä, mutta ennen kaikkea paljon piensijoittajia. Rahoitussummat ulottuvatkin 200 eurosta yli 100 000 euroon. Kiinteistö Oy Finnoonportin puheenjohtaja Raimo Jokinen on monipuolisen sijoittajakunnan tavoittamiseen tyytyväinen: ”Ajatuksenamme oli nimenomaan joukkorahoituksella tarjota mahdollisuus kiinteistösijoittamiseen tavallisille ihmisille, piensijoittajille ja säästäjille ilman korkeita vähimmäissijoituksia.”

Laaja ja monipuolinen sijoittajajoukko todistaa, että joukkorahoituskampanja on puhutellut ja kiinnostanut monia todennäköisesti juuri vaikuttavuutensa puolesta, sillä rahoituksella on voitu varmistaa, että kiinteistöön voidaan rakentaa suuri aurinkovoimala ja maalämpöjärjestelmä. Joukkorahoittajat saavat sijoituksestaan 7,0 prosentin koron kahden vuoden laina-ajalta.

”Finnoonportin kampanja osoittaa, että mielekkään, kannattavan ja vaikuttavan sijoituskohteen tarjoaminen saa ihmiset liikkeelle. Tässä toteutuu juuri se, minkä takia Joukon Voiman pari vuotta sitten perustimme: saimme suunnattua pankkitileillä notkuneita säästöjä kestävyyttä edistävään kohteeseen”, joukkorahoituksen järjestäneen Joukon Voiman toimitusjohtaja Jukka Kajan kertoo.

Kestävää energiantuotantoa ja -kulutusta edistäviä hankkeita rahoittavan Joukon Voiman katse on suunnattu jo tulevaisuuteen. Tavoitteena on vauhdittaa murrosta energian tuotantotavoissa ja osallistaa ihmisiä tekemään energiakäänteestä totta, eli luopumaan fossiilienergiasta ja käyttämään sen sijaan uusiutuvaa energiaa. ”Joukkorahoitus on oiva tapa ihmisille olla mukana päättämässä siitä, miten energiaa tuotetaan ja kulutetaan. Haluamme olla tarjoamassa kanavia ja keinoja vaikuttaa näihin asioihin konkreettisesti”, Kajan sanoo.

Finnoonportin joukkorahoitus on käynnissä vielä torstaina 16.6. keskiyöhön saakka – www.joukonvoima.fi/projektit/finnoonportti