Allianz ja OX2 sopivat 21 MW:n tuulivoimapuistosta Lapualle

glotesvalen_jann_lipka

Glötesvålen, Härjedalens kommun, Ruotsi Valokuvaaja: Patrick Miller

Suuri kansainvälinen vakuutusyhtiö Allianz on allekirjoittanut tuulivoimayhtiö OX2:n kanssa sopimuksen kuudesta tuuliturbiinista Lapuan Jouttikallion alueelle. Kyseessä on Allianzin ensimmäinen tuulivoimainvestointi Suomeen.

”Tämä päänavaus Suomen markkinoille on yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista yhtiössämme, sillä Suomi on lupaava eurooppalainen tuulivoiman markkina-alue. Sopimus kasvattaa ja monipuolistaa Allianzin uusiutuvan energian sijoitussalkkua entisestään”, toteaa johtaja David Jones, joka vastaa uusiutuvasta energiasta Allianz Capital Partnersilla. ”Kaupan myötä yhteistyömme OX2:n kanssa laajenee ja tähtäimessä on pitkäaikainen yhteistyö kyseisen tuulivoimahankkeen parissa.”

Tuulivoimalat rakennetaan Lapualle, Jouttikallion alueelle. Tuulivoimapuisto koostuu kuudesta tuulivoimalasta, joiden odotettu sähköntuotanto on 63 GWh vuodessa.

Alun perin suomalaisen tuulivoimayhtiö Innopowerin kehittämälle hankkeelle on olemassa kaikki rakentamiseen tarvittavat luvat. Innopowerin ja OX2:n yhteistyö hankkeen parissa alkoi toukokuussa, kun projektin jatkokehitys, tekninen suunnittelu, hankinnat, rahoitus ja rakennustyöt siirtyivät OX2:n vastuulle.

Allianzin kanssa tehdyn sopimuksen myötä OX2 pääsee aloittamaan rakentamisen ja Innopowerin mukanaolo päättyy. Tuulivoimaloiden on tarkoitus valmistua vuoden 2016 lopulla, jolloin valmis tuulivoimapuisto luovutetaan Allianzille. Tuulivoimaloiden kaupallinen ja tekninen toiminta jää edelleen OX2:n vastuulle.

”Tämä on taas yksi luottamuksenosoitus Allianzilta OX2:lle. Pääsemme jälleen rakentamaan heille uuden tuulivoimapuiston, tällä kertaa Suomeen”, toteaa OX2 Windin toimitusjohtaja Paul Stormoen.

OX2:lla on jo ennestään sopimus Allianzin kanssa kahdesta tuulivoimalahankkeesta, joissa rakennetaan Ruotsiin tuulivoimaa yhteensä 105 MW.

Jouttikallion tuulivoimapuisto
– Tuulivoimapuistoon tulee kuusi kappaletta Vestaksen V126-3,45 MW tuuliturbiinia (21 MW)
– Tuulivoimalat tuottavat vuodessa 63 GWh, mikä vastaa noin 12600 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta (5000 kWh vuodessa).