Harri Laurikasta Bioenergia ry:n uusi toimitusjohtaja

harrilaurikka

Bioenergia ry:n hallitus on valinnut Bioenergia ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi tekniikan tohtori Harri Laurikan. Hän on toiminut Suomen pääneuvottelijana kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa, mm. runsas viikko sitten menestyksekkäästi päättyneessä Pariisin ilmastokokouksessa.

Ympäristöneuvos Harri Laurikka, 45, on työskennellyt ympäristöministeriössä vuodesta 2007. Hän on ollut kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa Suomen valtuuskunnissa asiantuntijana erityisesti päästöjen vähentämistä ja markkinapohjaisia mekanismeja koskevissa kysymyksissä. Aiemmin työurallaan Laurikka on työskennellyt energiatalouden ja ilmastopolitiikan tutkijana sekä konsulttina energia-alalla.

– Bioenergia on keskeisessä roolissa hallitusohjelmassa ja Suomen energia- ja ilmastostrategiassa. Suomella on alalla erittäin vahvaa osaamista, Laurikka muistuttaa.

– Juuri solmittu Pariisin ilmastosopimus vahvistaa bioenergian asemaa maailmanlaajuisesti. On tärkeää, että Suomessa käydään läpi tähän liittyvät mahdollisuudet ja tartutaan niihin, Laurikka jatkaa.

– Uskon, että Laurikan johdolla voimme jatkaa tuloksekasta työtämme kotimaisten polttoaineiden tuotannon ja käytön edellytysten parantamiseksi. Bioenergian osuuden kasvattaminen on Suomelle luontainen tapa vastata ilmastoon, huoltovarmuuteen, työllisyyteen ja vaihtotaseeseen liittyviin haasteisiin, Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja Esa Lindholm sanoo.

Bioenergia ry perustettiin joulukuussa 2011, kun FINBIO Suomen Bioenergiayhdistys ry, Puuenergia ry, Pellettienergiayhdistys ry ja Turveteollisuusliitto ry yhdistyivät. Kolme vuotta Bioenergia ry:n toimitusjohtajana toiminut Jyrki Peisa siirtyi loppuvuodesta maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustajaksi.