KPA Unicon on ostanut Haapaveden voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitotoiminnot Kanteleen Voima Oy:ltä.

KPA Unicon ja Kanteleen Voima ovat sopineet Haapaveden voimalaitoksen käyttö- ja huoltopalveluiden ulkoistamisesta 1.9.2015 alkaen liiketoimintakaupalla, jossa KPA Uniconin palvelukseen siirtyy 18 henkilöä käyttö- ja kunnossapitotoiminnoista Haapaveden voimalaitokselta. Samassa yhteydessä osapuolet ovat sopineet Ylivieskan voimalaitoksen ja kaukolämpölaitosten etäkäytöstä ja ympärivuorokautisesta valvonnasta.

”Tehdyllä liiketoimintakaupalla varmistetaan Haapaveden voimalaitoksen toiminta osana tehoreserviä ja toisaalta mahdollistetaan osaavan henkilöstön laaja-alainen käyttö osana laajempaa kokonaisuutta”, toteaa Antti Vilkuna, Kanteleen Voiman toimitusjohtaja

”KPA Unicon perustaa Haapavedelle huoltoyksikön, josta tarjotaan asiakkaille laitosten kunnossapidon lisäksi ympärivuorokautista etäkäyttöpalvelua kotimaassa ja ulkomailla. KPA Unicon jatkaa strategian mukaisesti toiminnan kehittämistä kattilalaitosten käyttöön- ja kunnossapitoon liittyvissä toiminnoissa osana asiakkaiden energiantuotantoa”, toteaa Jukka-Pekka Kovanen, KPA Uniconin toimitusjohtaja.