Aku Pyymäki Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajaksi 1.1.2016

aku_pyymaki_www

Kymenlaakson Sähkön hallitus on nimittänyt konsernin toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Aku Pyymäen (50). Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2016. Vuodesta 2005 Kymenlaakson Sähköä johtanut energianeuvos Kari Rämö siirtyy johtajasopimuksensa mukaisesti eläkkeelle vuoden 2015 lopussa.

Pyymäki siirtyy Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajaksi yhtiön liiketoimintajohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2006. Pyymäellä on energia-alalta yli 25 vuoden kokemus. Hän on työskennellyt vuodesta 1990 lähtien alan myynti- ja kehitystehtävissä eri yhtiöiden palveluksessa.

̶  On hienoa päästä johtamaan pian 100-vuotiasta perinteikästä ja vahvaa yhtiötä, joka on matkallaan selvinnyt monista energia-alan mullistuksista. Nyt koko toimiala on jälleen uusien haasteiden edessä, käynnissä on merkittäviä muutoksia ja niillä on suuri vaikutus tulevaisuuden toimintaan ja liiketoiminnallisiin ratkaisuihin, sanoo Pyymäki.

Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajana Pyymäki tulee vastaamaan Suomessa merkittävän energiakonsernin toiminnasta, jonka liikevaihto vuonna 2014 oli 106,2 miljoonaa euroa ja joka työllistää noin 160 henkilöä.

̶  Pyymäellä on erinomaiset valmiudet vastata toimialan suuriin haasteisiin. Sen lisäksi hänen valintansa merkitsee konsernille myös kehittämisen vakautta ja jatkuvuutta, sanoo Kymenlaakson Sähkön hallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen.